Skriv ut den här sidan

MiniMarior

Runt om i Stockholms län har vi lokala mottagningar, så kallade MiniMarior. 

Hit är du välkommen att ringa och boka tid för besök. Vi tar emot dig som är upp till 20 år och din familj, men några MiniMarior har högre åldersgränser. Du är välkommen att ringa till din lokala MiniMaria för mer information om vad som gäller i just din kommun. 

Vilken hjälp kan jag få?

På MiniMariorna arbetar vi med att hjälpa dig som är ung och din familj med problem som är kopplade till alkohol, droger och psykisk ohälsa. Har du ett neuropsykologiskt funktionshinder tar vi även hänsyn till detta.

Ibland kan det vara så att till exempel skolan eller socialtjänsten har bett dig komma till oss eftersom de oroar sig för att du använder alkohol eller andra droger. Vid första besöket får du information om hur vi arbetar och vi gör gemensamt upp en planering för hur kontakten oss emellan skall se ut. Du kommer också att få lämna ett urinprov.

På våra MiniMarior arbetar sjuksköterskor, behandlare och läkare. För att du skall få tillgång till rätt hjälp har vi ett nära samarbete med socialtjänsten och andra verksamheter som kan vara till hjälp för dig att uppnå ett stabilt och drogfritt liv.

Kontakta oss

Vill du ha kontakt med en MiniMaria är du eller dina föräldrar välkomna att ringa oss för att boka in ett första besök. Är du osäker på vilken MiniMaria du ska kontakta så kan du ringa till akuten och fråga: 08-123 474 10. 

Senast ändrad: 2016-09-13