Maria Ungdoms Öppenvård

Maria Ungdoms öppenvård består av över 25 mottagningar runt om i Stockholm. Vi har en central mottagning i anslutning till akut- och heldygnsvården, flera Mini Maria-mottagningar runt om i länet samt tre mottagningar för unga vuxna. Vi erbjuder även behandling via nätet.

Våra mottagningar

 

Mini Maria: Mottagningar nära dig

Runt om i Stockholm har vi öppenvårdsmottagningar som kallas Mini Maria. Mini Maria-mottagningarna jobbar nära kommun och socialtjänst, vilket gör att du enkelt kan få parallellt stöd av en socionom. De flesta mottagningar tar emot personer upp till 20 år, vissa upp till 23 år.

>> Se karta med mottagningar och kontaktuppgifter (öppnas i ny flik)

Central öppenvårdsmottagning

I centrala Stockholm har vi en öppenvårdsmottagning som drivs i anslutning till akut- och heldygnsvården. Mottagningen vänder sig till dig upp till 20 år.

>> Se kontaktuppgifter till Maria Ungdom Öppenvård Kungsholmen (öppnas i ny flik)

Sex- och samlevnadsmottagning

>> Läs mer om vår sex- och samlevnadsmottagning

För dig som är ung vuxen

Du som är mellan 16-25 år kan få hjälp på någon av våra mottagningar för unga vuxna.

>> Läs mer om mottagningar för unga vuxna

Behandling via nätet

Vi erbjuder två cannabisprogram: ett för dig mellan 15-17 år och ett för dig över 18 år. Det finns även ett alkoholprogram och ett spelprogram för dig över 18 år.

>> Läs mer om behandling via nätet

 

Få hjälp av Maria Ungdom

På våra mottagningar jobbar sjuksköterskor, läkare, terapeuter, psykologer och familjebehandlare. Ofta kan även socialtjänsten bidra med viktigt stöd. Tillsammans arbetar vi för att du ska må bättre och bli fri från alkohol, droger eller spel om pengar. Ofta innebär det regelbundna samtal, urinprover och andra träffar. Du kan även få stöd och behandling för närliggande problem som till exempel traumatiska händelser eller svårigheter att klara av vardagen. 

Hos oss finns även möjlighet att träffa barnmorska för samtal, undersökningar och behandling. Du kan läsa mer under Sex- och samlevnadsmottagning.

När du kommer till oss gör vi tillsammans med dig och din familj en planering för hur kontakten mellan oss ska se ut, till exempel hur länge och hur ofta vi ska träffas. Vanligast är att ses en gång i veckan. För att vi ska kunna säkerställa att vi ger dig rätt hjälp får du träffa en läkare och lämna urinprov.

 

Familj och andra viktiga närstående

Vi jobbar utifrån ett familjeperspektiv. Om du som söker vård är under 18 år, behöver föräldrar/vårdnadshavare vara med vid första besöket. Dessa personer kan även involveras i vissa delar av din behandling. Vi rekommenderar även att du som är över 18 år involverar familj eller andra betydelsefulla personer i din närhet då det brukar vara hjälpsamt vid förändring.

>> Läs mer om vården hos oss